Square Dance

 

egy tánc meghóditja a világot

 

Itt e táncot megcsodálhatják,
kiprobálhatják és megtanulhatják!

 

 Square Dance

A Square Dance egy régi amerikai néptánc, amelynek alaplépései az europai, kivándorlók táncaiból (quadrille, contra dances) fejlödtek ki az idök folyamán. A 2. világháború után az amerikaiak hozták vissza és szerettették meg a táncot Europában. Nemetországban különösen kedvelt e táncsport és sokban hozzá is járult a népek jó kapcsolatához. Manapság a Square Dance-t az egész világon üzik.


 
 

A Square Dance-nál, 4 pár áll egymással szemben egy négyzetet képezve és egy tánctanár (caller) felszólítására, énekére különbözö figurákat mutatnak be. A Square Dance különlegessége, hogy nincsen meghatározott koreográfiája, igy minden egyes tánc más és más. A táncnál csak az egyes figurákat kell begyakorolni és nevüket angolul megtanulni. Ha valaki nem tud angalul, akkor sem lesz különösebb problémája a táncnevekkel. Mivel a Square Dance klubokban a táncfigurák neve az egész világon azonos, mindenütt képesek vagyunk a közös táncon résztvenni. Bizony felemelö érzés a legkülönbözöbb nemzetek idegen táncosaival együtt szórakozni és a caller utasításait megvalósitani.


 

Die Corvinus Dancers

Táncklubunk bécsújhelyen 2003 szeptembere óta müködik. Örülnénk, ha minél többen megismerkednének e tánc szépségével. Ezért hívunk meg minden tánckedvelöt klubesténkre, amelyet keddenként 19-töl 22 óráig tartunk a Neukloster plébania termeiben:

Wiener Neustadt, Neuklostergasse 1 (bejárat jobbra, elsö emelet).
 

Szívesen tartunk táncbemutatót bálokon éjféli müsorszámként, partikon, western ünnepségeken, cégek rendezvényein.

Mindenképpen egy különös táncélmény várja Önt akár velünk tart, akár csak nézöként csodá lis bennünket.

 

 

Ha Ön Square Dance-t szeretne tanulni,
akkor az most és nálunk megvalosítható!

Rendszeresen tartunk tánctanfolyamot klubunkban. Itt megtanulható és megszerethetö a Square Dance gyakorlott táncmesterek és jó táncosok segítségével.

 

A Square Dance sportnak is nevezhetö minden nép
és nemzet fiataljai és idösei számára.

 


Email: corvinus.dancers@gmx.at