Vitajte na stránke Corvinus Dancers

Prezentácia nového squarového klubu

Sme skupina nadšencov pre square dance (čítaj „skvér dens“). V septembri 2003 sme založili nový klub vo Wiener Neustadt-e za účelom prispiet' a zvýšit' radost' z tancovania v našom regióne.

Radi vás privítame na našich klubových večeroch.

Tancujeme každý utorok:               medzi 19.00 – 22.00 hod.
Miesto tancovania:                         Pfarrheim Erlöserkirche
Adresa:                                            Brunner Straße 5-7
                                                          A-2700 Wiener Neustadt

Ak sa chcete naučit' tancovat' square dance a pritom sa zabavit', toto je tá správna adresa pre vás!

Tanečníci tancujú v určitých úrovniach, naši calleri (čítaj „koleri“) a tanečníci vás radi so square dancingom zoznámia.
Square dance je určitým druhom „športu“ spojený s hudbou nielen pre mladých, ale aj pre starších l'udí ktorejkol'vek rasy a národnosti.

 

O našom klube

Náš klub má 23 graduovaných tanečníkov (tancujú úroveň tzv.  „Mainstream level“). Všetci si radi zatancujeme na rôzne druhy hudby a spoločne sa pobavíme. Privítame nielen priatel'ských l'udí ale aj l'udí s ciel'om niečo dosiahnut'.

telefón:  +43 (0) 650 8435131
mailto:
corvinus.dancers@gmx.at

Budeme radi, ak nám niečo napíšete do knihy návštev    !!!

čo je Square Dancing?

Sú to tradičné americké country (národné) tance európskeho pôvodu. Pod vplyvom iných druhov tanečných štýlov (napr. country tancov, kontra a d'alších) emigrantov z Európy, získal svoju unikátnost'.  Po 2. svetovej vojne sa dostal naspät' do Európy  a najmä v Nemecku pomáhal v nadväzovaní nových kontaktov s inými národmi. V súčastnosti je square dance rozšírený po celom svete.

Square (teda štvorec) tvoria štyri páry tanečníkov, ktorý tancujú na inštrukcie callera. Caller vkladá názvy jednotlivých tanečných figúr, ktoré tanečníci ovládajú, do textu piesne, ktorú spieva.

Tanec nemá žiadnu určenú choreografiu, záleží na schopnosti callera akú má predstavivost' a ako dokáže figúry spolu kombinovat'. Tanečník musí poznat' názvy figúr v anglickom jazyku a musí ich vediet' zatancovat'.

Nemusíte sa obávat', že neovládate alebo nerozumiete po anglicky, nie je náročné zapamätat' si názvy figúr pravidelným precvičovaním.

Názvy figúr a formácií sú jednotné po celom svete, takže si môžete zatancovat' všade tam, kde square tancujú.

Takto si môžete na inštrukcie callerov zatancovat' aj s tanečníkmi, ktorých ste v živote nevideli.

Ďalšie informáci o histórii square dancingu sú na EAASDC

 

Nielen country hudba ale i súčastná moderná hudba udržuje square dance „IN“ a prináša callerom nové nápady pre pobavenie svojich tanečníkov.